Open menu

Vloerverwarming leggen

Liever toch geen radiator meer aan de muur?  Dan is vloerverwarming voor u de ideale oplossing.  Geniet van de aangename warmte van vloerverwarming gelijkmatig verdeeld over uw woning.  U houdt uw wanden vrij, want radiatoren zijn niet meer nodig. U voelt een comfortabele warmte door uw hele huis. En u bespaart, want uw ketel moet minder hard werken.

De voordelen van vloerverwarming leggen

Het leggen van vloerverwarming biedt ten opzichte van gewone wandradiatoren veel voordelen, omdat er gebruik gemaakt wordt van stralingswarmte. Dit zorgt ervoor dat u een ruimte als prettig warm ervaart bij een lagere luchttemperatuur dan bij normale cv-verwarmingssystemen. Daarnaast kan u geld besparen op de energiekosten wanneer u vloerverwarming als hoofdverwarming installeert.  Dit komt doordat uw ketel minder verbruikt.

Vloerverwarming is esthetisch én verspreidt de warmte aangenaam en gelijkmatig. Precies in de zone waarin wordt geleefd. De warmte gaat dus niet tegen het plafond hangen.  En je vloeroppervlak, alsook de wanden blijven volledig beschikbaar, zonder radiatoren.

Hoe werkt vloerverwarming?

De leidingen worden volgens een bepaald patroon gelijkmatig verdeeld over de ruimte.
Het meest aanbevolen legpatroon voor vloerverwarming is het slakkenhuis.

Voor de beste resultaten met een vloerverwarming systeem moet u ervoor zorgen dat het gehele vloeroppervlak dezelfde temperatuur bereikt.  Wanneer de aanvoer- en afvoerleidingen naast elkaar gelegd worden, warmt de vloer gelijkmatig op. Het water loopt dan door de buizen en geeft zijn warmte af, waarna het afgekoelde water terugloopt naar de collector.

SOS Loodgieter is uw installateur centrale verwarming en staat u graag bij in uw keuze voor vloerverwarming.  We komen bij u langs  met alle nodige info en berekenen voor u het ideale vloerverwarmingssysteem.  U ontvangt snel een offerte op maat en volgens uw wensen.

Contacteer ons

 

Nood aan een nieuwe badkamer?

Is uw badkamer toe aan een renovatie?
Contacteer ons om uw project te bespreken.

Meer info

Dirk Martensstraat 2 bus 6 8200 Brugge