Open menu

Installatie CV

Centrale verwarming is onmisbaar in uw woning.  Daarom dient er veel aandacht besteed te worden aan de keuze van uw cv installatie.  Uw CV installatie hangt af van welke verwarmingsketel en welke verwarmingstoestellen u wenst te laten installeren.

Types verwarmingsketels

Zo bestaan er verschillende types van verwarmingsketels, waarbij de hoogrendementsketels en de condensatieketels nog steeds de meest populaire zijn.

Hoogrendementsketels werken op aardgas of mazout (stookolie) en hebben een veel beter rendement dan de gewone gasketel.  Deze verwarmingsketels kunnen herkend worden aan het HR+ label voor aardgasketels en het Optimaz label voor stookolieketels.  Men spreekt hier soms ook over lagetemperatuurketels.

Condensatieketels zijn dan weer de nieuwste types van verwarmingsketels en meteen ook de meest voorkomende.  Een condensatieketel haalt een veel hoger rendement door de waterdamp van de rookgassen ook om te zetten in warmte.

Bent u voor u cv installatie op zoek naar een maximaal rendement en een groot warmtecomfort?  Dan is de condensatieketel een uitstekende keuze.  Ze zijn milieuvriendelijk en heel zuinig. 

Bij het installeren van cv speelt ook de kostprijs mee.  Deze is ongetwijfeld een belangrijke factor bij de keuze van uw cv installatie.  Naast de aankoopprijs is het uiteraard van groot belang rekening te houden met het rendement van de condensatieketel.  De prijs van de aankoop is immers na enkele jaren terugverdiend.

Om te weten of uw gewenste ketel voldoet aan al uw eisen, kunt u nagaan welk label ze dragen. Een volwaardige condensatieketel krijgt het label HR TOP. HR+-ketels werken ook met de condenstechnologie maar hebben een iets lager rendement.

Types verwarmingstoestellen

Bij de keuze van uw cv installatie spelen ook de verwarmingstoestellen een hoofdrol.  Hier zijn er verschillende mogelijkheden die zich onderscheiden van elkaar in uitzicht en comfort gevoel.

De meest gekende verwarmingsmethoden zijn radiatoren en vloerverwarming.  Als we een radiator plaatsen is hier uiteraard nog een waaier aan keuzemogelijkheden, gaande van standaard witte radiatoren tot een uiteenlopende keuze aan design radiatoren.

Contacteer ons en we komen bij u langs voor uw cv installatie.

Nood aan een nieuwe badkamer?

Is uw badkamer toe aan een renovatie?
Contacteer ons om uw project te bespreken.

Meer info

Dirk Martensstraat 2 bus 6 8200 Brugge