Open menu

Verstopte wc

U geeft een feestje, alles is perfect voorbereid, hapjes, drankjes, de woonkamer gezellig aangekleed. Bij het doorspoelen van het toilet slaat de paniek toe. De wc pot loopt vol water, maar de inhoud trekt niet weg. Een perfecte voorbereiding, maar hiermee heeft u geen rekening gehouden: een verstopte wc.

Een verstopte wc is sowieso vervelend, maar meestal gebeurt het dan nog op de meest ongelegen momenten. Op uw feestje dus.

Geen paniek. Probeer zelf eerst na te gaan of er iets de ingang van de afvoer blokkeert. Trek eventueel uw rubberen handschoenen aan en probeer de afvoer vrij te maken. Niet blijven doorspoelen, of u loopt het risico dat het water over de rand komt. Een nog groter probleem dus. Ook de klassieke rubberen ontstopper kan een oplossing zijn bij een verstopte wc. U duwt de zuignap zo leeg mogelijk op het afvoergat en trekt ze dan terug. Na enkele keren herhalen kan de verstopping weg zijn.

Wanneer dit niet werkt gaat het waarschijnlijk om een groter probleem. SOS loodgieter gebruikt verschillende methoden om uw toilet te ontstoppen. Onze loodgieters beschikken over professioneel materiaal om het probleem grondig aan te pakken. We gaan op zoek naar de oorzaak van uw verstopt toilet en maken de afvoer terug vrij. Zo gaan we bijvoorbeeld met een speciale veer in de afvoerbuizen om de obstructie weg te werken. Niet alleen toilet afvoeren kunnen verstopt raken, ook bij een verstopte afvoer van het bad, de douche, lavabo of gootsteen kan SOS loodgieter u uit de nood helpen.

Verstopte wc? Contacteer SOS loodgieter, wij lossen het voor u op.

Nood aan een nieuwe badkamer?

Is uw badkamer toe aan een renovatie?
Contacteer ons om uw project te bespreken.

Meer info

Dirk Martensstraat 2 bus 6 8200 Brugge