Open menu

Toilet installeren

Om uw toilet te installeren bent u bij SOS loodgieter zeker en vast aan het juiste adres. Wenst u een stand toilet of een hangtoilet, wij installeren het voor u.

Er bestaat een uitgebreide waaier aan keuzemogelijkheden, de vele merken bieden verschillende formaten, vormen, kleuren en designs aan.

Bij het installeren van een toilet kiest u eerst en vooral tussen een staand toilet of een hangtoilet. Een staand toilet is de meest klassieke toiletvorm. Daardoor is hij helemaal op zijn plaats in klassieke of landelijke badkamers, waar de moderne uitstraling van een hangtoilet een beetje uit de toon valt. Maar ook in een moderne of design badkamer kan een staand toilet een mooie blikvanger vormen. Er zijn steeds meer staande toiletten met een origineel design en een unieke vormgeving beschikbaar. Deze staande toiletten passen helemaal in een trendy en moderne woningstijl.  Indien u uw staand toilet wil vervangen zonder verdere ingrepen dan kiest u best opnieuw voor dit type toilet.

Afhankelijk van het merk en eventuele extra opties is een staande toilet doorgaans goedkoper dan een hangtoilet. Een staande wc is ook veel eenvoudiger te installeren omdat er niet, zoals bij een hangtoilet, allerlei elementen moeten ingebouwd en weggewerkt worden. De spoelbak en de leidingen blijven zichtbaar.

U kan ook kiezen voor een hangtoilet met een ingebouwd wc element. Een hang wc heeft heel wat voordelen ten opzichte van een staande wc. Eerst en vooral oogt een hang wc mooier vanwege zijn minimalistische uitstraling: alleen de toiletpot en het spoelpaneel blijven zichtbaar, alle andere onderdelen zijn weggewerkt achter een wandpaneel. Daarnaast is een hangtoilet bijzonder praktisch. Doordat het hangtoilet de vloer niet raakt, kan de vloer eenvoudig schoongemaakt worden. Het doorspoelen maakt bij een hang wc minder geluid omdat de spoelbak zich achter een wandpaneel bevindt.

Welk toilet u ook wil installeren, contacteer SOS loodgieter.

Nood aan een nieuwe badkamer?

Is uw badkamer toe aan een renovatie?
Contacteer ons om uw project te bespreken.

Meer info

Dirk Martensstraat 2 bus 6 8200 Brugge