Open menu

Lekkende kraan repareren

Niets is meer vervelend dan een lekkende kraan. Het zorgt voor overlast, verdere schade aan meubels en bovendien kan het waterverlies snel oplopen waardoor het een grote verbruikskost tot gevolg heeft. Een lekkende kraan werkt dus niet alleen ferm op de zenuwen, u verspilt ook kostbaar water: op een jaar tijd kan uit een lekkende kraan 2 000 tot zelfs 35 000 liter verloren gaan. Dat zorgt voor een onnodig hoge factuur en dan zwijgen we nog over het milieu.

Gaat het om een keukenkraan, lavabokraan, badkraan of douchekraan?  Een radiatorkraan of een dienstkraantje?  Laat uw lekkende kraan snel repareren. Het is vaak maar een kleine ingreep die een grote last snel kan wegnemen. Problemen met kranen komen regelmatig voor. Niet onlogisch, want de meeste kranen worden meerdere keren per dag gebruikt.  Vaak is kalkaanslag de grote boosdoener.

De kranen die momenteel het meest gebruikt worden, zijn de eenhands keramische mengkranen, al dan niet thermostatisch geregeld. Door de hendel naar links of rechts te draaien regel je de mengtemperatuur en door de kraan naar boven (open) of naar beneden (dicht) te duwen regel je het debiet. Bij deze kranen worden twee keramische schijven gebruikt als afsluitstukken. Die zijn zeer slijtvast en goed bestand tegen kalkafzetting. Kranen uit de midden- tot hogere prijsklasse zullen daarom ook zonder problemen jaren meegaan.
Aan de andere kant vinden we de klassieke kranen die ofwel enkelvoudig zijn (één kraan voor warm water, één kraan voor koud water) ofwel dubbel (mengkraan). Een mengkraan heeft één kraan (meestal de linkse) voor warm water en één voor koud water (rechts). Kranen, of het nu enkelvoudige of mengkranen zijn, hebben altijd dezelfde functie, namelijk het regelen van het debiet van de waterstroom: van nul tot maximum. De meeste van die kranen werken met een afsluitmechanisme dat op een bout lijkt met onderaan een dichtingsrubber. En het is dit rubbertje dat problemen kan geven in geval van slijtage. De oplossing bestaat erin de dichting te vervangen.

Wanneer er toch een ander probleem is, en het is niet meer mogelijk om de lekkende kraan te repareren, dan zal de kraan moeten vervangen worden.

Contacteer SOS Loodgieter en we komen snel bij u langs om uw lekkende kraan te repareren.

Nood aan een nieuwe badkamer?

Is uw badkamer toe aan een renovatie?
Contacteer ons om uw project te bespreken.

Meer info

Dirk Martensstraat 2 bus 6 8200 Brugge