Open menu

Kraan aansluiten

U wil een nieuwe kraan aansluiten?  Of het nu gaat om een badkraan, douchekraan, lavabokraan of keukenkraan, SOS Loodgieter helpt u snel uit de nood. Een thermostatische kraan, gewone mengkraan of een gewoon dienstkraantje, wij zorgen voor het aansluiten van uw kraan.

Wanneer een kapotte kraan niet meer hersteld kan worden is het uiteraard noodzakelijk deze snel te vervangen.  Een kraan wordt meerdere keren per dag gebruikt en kan dus niet gemist worden. Uiteraard bestaan er verschillende types kranen, en dan ook nog eens veel verschillende stijlen.  Voor iedere zijn smaak of voorkeur is er wel een kraan.

De klassieke mengkraan heeft twee grepen. Door links of rechts te draaien krijg je warm of koud water. Bij 1-gatsmengkranen zitten de grepen en uitloop in één behuizing.

Bij 3-gatsmengkranen zitten de grepen en uitloop apart. Hou daar rekening mee bij de keuze van uw wastafel. Een ander type is de ééngreepsmengkraan die u met één greep bedient en waarbij u de temperatuur en het debiet tegelijk regelt. Dat is nauwkeuriger. Eéngreepsmengkranen zijn er in 1-gats- en 2-gatsuitvoeringen. Het derde type zijn de thermostatische kranen. Die zijn weliswaar duurder in aankoop maar geven vrijwel onmiddellijk de gewenste temperatuur, waardoor u geen water verspilt. De temperatuur is overigens begrensd door middel van een veiligheidsknop op 40°C. Thermostatische kranen worden vooral gebruikt in douches.

Een verchroomde behuizing is zowat de standaard. Maar u kunt ook kiezen voor een buitenkant in koper, nikkel, brons of een kleur. Een heel discrete kraan met details in Corian of in natuurlijke materialen als marmer of blauwe hardsteen is eveneens mogelijk en zorgt voor een subtiele maar stijlvolle toets in de badkamer.

Voor elk type en elke stijl, sos loodgieter zorgt voor het aansluiten van uw kraan.

Contacteer ons

 

Nood aan een nieuwe badkamer?

Is uw badkamer toe aan een renovatie?
Contacteer ons om uw project te bespreken.

Meer info

Dirk Martensstraat 2 bus 6 8200 Brugge