Open menu

Douche waterdicht maken

Bij het plaatsen van uw douche is het zeer belangrijk dat we de douche waterdicht maken. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar hoe vaak worden we niet geconfronteerd met douches die lekken of met tegelwerk dat los komt van de muur?

Sos Loodgieter besteed veel aandacht aan het waterdicht maken van de douche, want wanneer dit niet goed gedaan is kan nooit een goed resultaat afgeleverd worden.

In de douche wordt op vandaag meestal gekozen voor betegeling van de wanden. Er moet altijd een waterdichting geplaatst worden achter de tegels in een doucheruimte. Om de douche waterdicht te maken gebruiken we meestal een kerdi doek. Dit is een afdichtingsdoek die op de wanden en/of douchevloer wordt geplaatst. Deze waterdichte doek is een belangrijke speler bij het waterdicht maken van uw douche. De kerdi doek wordt aangebracht met een waterdichte lijm. Wanneer het gaat om niet zuigende ondergronden zoals gewoon pleisterwerk, zal er steeds eerst een gronderingsprimer gebruikt worden om de hechting te garanderen. Hierboven komt dan de waterdichte doek. De plaatsing van de tegels gebeurt dan met aangepaste lijm op deze waterdichte doek. Nadat de tegels geplaats zijn en afgewerkt met waterafstotend voegsel, is het ook zeer belangrijk zorgvuldig op te kitten met silicone tussen de doucheplaat en de betegelde wanden.

Naast het betegelen van de douchewanden bestaan er uiteraard nog alternatieven. Zo komen acrylwanden in de douche steeds meer voor. De acrylplaten bestaan uit hetzelfde materiaal als de doucheplaat, waardoor de douche een mooi en strak geheel vormt. De platen worden bijna onzichtbaar afgewerkt met waterdichte silicone. Er zijn geen voegen meer zoals bij wandtegels. De acrylplaten zijn volledig watervast en schimmelvrij.

U wil de zekerheid van een 100% waterdichte douche? Contacteer SOS Loodgieter. Wij geven raad, helpen u bij uw keuze en zorgen voor een waterdichte douche.

Nood aan een nieuwe badkamer?

Is uw badkamer toe aan een renovatie?
Contacteer ons om uw project te bespreken.

Meer info

Dirk Martensstraat 2 bus 6 8200 Brugge