Open menu

Douche betegelen

U wil uw douche betegelen? Tegels zijn nog steeds het populairste materiaal om een douchewand mee af te werken. Tegels zijn duurzaam, vochtbestendig en gemakkelijk schoon te houden. Uiteraard zijn dit belangrijke voordelen als het gaat om uw douche.

Er bestaat een zeer ruim assortiment aan keuzemogelijkheden. Tegels vindt u in talrijke vormen, afmetingen, structuren en kleuren. Zo zijn er de standaard keramische tegels, die u aantreft in allerlei kleuren en formaten. Of misschien kiest u liever voor mozaiek, of de combinatie van beide. U kan ze gebruiken als een accentwand in de badkamer of in het toilet. Niet enkel op de wanden, maar ook op de vloeren worden ze nog steeds gebruikt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen zijnde keramische mozaieken, glasmozaieken, natuursteenmozaieken,.... Wat de kleur en afwerking betreft is er een zeer groot aanbod. Ook kerlite tegels komen meer en meer voor. Deze tegels zijn extra dun (3 mm) en kunnen verkregen worden in zeer grote formaten, zo zijn tegels van 1m op 3m geen uitzondering. Op die manier heeft u een betegelde douche, maar zo goed als geen voegen.

Om uw douche te betegelen is het dus belangrijk eerst en vooral een keuze te maken. Is het mogelijk om uw douche te betegelen met een minimum aan afbraakwerken? Dat is inderdaad mogelijk. Het is immers niet altijd nodig om de bestaande wandtegels te verwijderen. Uiteraard zijn hier een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo moet de bestaande betegeling ook reeds uitgevoerd zijn volgens de regels van de kunst. Dit betekent dat de betegelde muren recht moeten zijn en dat er geen holle ruimtes achter de tegels mogen zitten. De goed hechting van de nieuwe tegellaag is immers afhankelijk van de kwaliteit van de onderlaag.

Uw douche betegelen? Ook deze opdracht brengt SOS loodgieter tot een goed einde.

Contacteer ons

 

Nood aan een nieuwe badkamer?

Is uw badkamer toe aan een renovatie?
Contacteer ons om uw project te bespreken.

Meer info

Dirk Martensstraat 2 bus 6 8200 Brugge