Open menu

Onderhoud boiler

Met een boiler bent u altijd zeker van warm water. Hierbij is het van groot belang dat u uw boiler regelmatig laat controleren en dus zorgt voor het onderhoud. Kies voor het onderhoud van uw boiler steeds voor een erkend installateur. SOS Loodgieter heeft wat dit betreft ervaring en kennis van zaken, waardoor we de ideale partner zijn bij het onderhoud van uw boiler.

Bij het onderhoud van uw boiler wordt vooral aandacht besteed aan het ontkalken. Net als het koffiezetapparaat en de waterkoker moeten boilers en geisers regelmatig worden ontkalkt. Kalkaanslag in uw boiler of  geiser verstopt de leidingen, veroorzaakt roest, verhardt de dichtingen en kan lekkages veroorzaken. Bovendien verliezen boilers en geisers met kalkaanslag rendement omdat de warmteproductie verminderd wordt. Hierdoor verbruikt het toestel meer energie om het water op te warmen. 1 mm kalkaanslag zorgt al voor gemiddeld 10% meer energieverbruik, 5 mm kalkaanslag voor 25% en 12 mm zelfs voor 60% meer energieverbruik.

Een onderhoud van uw boiler op regelmatige basis is dus niet alleen belangrijk voor de levensduur van uw toestel, het zorgt er ook voor dat het rendement hoog blijft.

Wanneer u merkt dat het warm water minder vlot door de kranen stroomt heeft u hoogstwaarschijnlijk te maken met kalkaanslag. Door uw boiler een onderhoud te geven kunt u dit probleem verhelpen en zal hij weer optimaal renderen.

Het ontkalken van een boiler vergt de nodige expertise om het verwarmingselement grondig te reinigen zonder te beschadigen. Contacteer dus steeds een erkend installateur.

Contacteer ons

 

Nood aan een nieuwe badkamer?

Is uw badkamer toe aan een renovatie?
Contacteer ons om uw project te bespreken.

Meer info

Dirk Martensstraat 2 bus 6 8200 Brugge