Open menu

Boiler ontkalken

U verwarmt uw water met een boiler? Vergeet dan niet regelmatig uw boiler te ontkalken. Uw boiler ontkalken is van groot belang voor de goede werking van uw toestel en voor het rendement. Kalkaanslag verstopt immers de leidingen, zorgt voor roest, verhardt de dichtingen en veroorzaakt lekkages.

Om de hoeveel tijd moet je de boiler ontkalken? Een vraag die vaak voorkomt. Helaas is hier geen pasklaar antwoord op. Veel zal afhangen van je verbruik en de kwaliteit van het water. De hardhead van het water varieert immers zeer sterk per regio. Sommige mensen moeten minstens 1 maal per jaar de boiler ontkalken terwijl anderen het slechts om de 5 jaar moeten doen.
 
Moet ik als huurder zelf zorgen voor het ontkalken van de boiler? Wanneer je een appartement of woning huurt sta je zelf in voor het onderhoud van de boiler. Als deze kapot raakt door een teveel aan kalk moet je zelf opdraaien voor de kosten. Goed opletten is hier dus de boodschap. Vraag zeker steeds een factuur en kijk ook na of de vorige huurder de boiler liet onderhouden.
 
Hoe kan ik kalkvorming voorkomen? Heb je een grondige hekel aan hard water en ben je het ook beu dat al je machines kapot gaan van kalk dan kan je er steeds voor opteren om een waterontkalker of waterverzachter te plaatsen. Deze komt naast je watertoevoer en filtert al het water met zout. Hierdoor voelt je water veel zachter aan en is kalkvorming op je machines zo goed als uitgesloten.

Contacteer ons

 

Nood aan een nieuwe badkamer?

Is uw badkamer toe aan een renovatie?
Contacteer ons om uw project te bespreken.

Meer info

Dirk Martensstraat 2 bus 6 8200 Brugge