Open menu

Boiler aansluiten

U wil uw boiler aansluiten? Dan bent u bij SOS loodgieter alvast aan het juiste adres. Wij staan in voor het aansluiten van verschillende types boilers. Zo bestaan er verschillende uitvoeringen wat boilers betreft, met elk hun specifieke kenmerken en voordelen. 

Welke boiler wil u laten aansluiten?

We beginnen met de zonneboiler. Een zonneboiler haalt zijn energie grotendeels uit de zon door middel van zonnecollectoren op het dak of in de tuin te plaatsen. In de zonnecollectoren zit een speciale vloeistof die de warmte van de zon gaat absorberen en gaat laten circuleren in de zonneboiler. Hierdoor krijgt u warm water dat gebruikt kan worden voor sanitair water of de centrale verwarming. Afhankelijk van uw huidige situatie kunt u kiezen voor een standaard zonneboiler, cv-zonneboiler of de zonneboilercombi die gebruikt kan worden voor zowel sanitair als centrale verwarming.

Naast de zonneboiler kan ook de warmtepompboiler sanitair water op een milieuvriendelijke manier opwarmen. Bij dit verwarmingssysteem wordt er buitenshuis een ventilator geplaatst die de warme omgevingslucht gaat opnemen om vervolgens af te geven aan de boiler van het sanitair water. De warmtepompboiler werkt niet uitsluitend op zichzelf en wordt geplaatst als aanvulling op de traditionele cv-ketel of installatie op zonne-energie. Met warmtepompboilers kan je jaarlijks zo’n 50 à 75% aan energie besparen.

Een elektrische boiler is één van de goedkoopste en makkelijkst te installeren oplossingen om warm water te maken voor de badkamer of de keuken. In het opslagvat wordt een bepaalde hoeveelheid water steeds op temperatuur gehouden zodat u meteen warm water hebt als u de kraan wil gebruiken. Afhankelijk van uw gebruik en het aantal personen kan u kiezen voor verschillende formaten boilers. Werkt u met een afzonderlijk dag- en nachttarief, dan kan u elektrische boilers ook enkel ‘s nachts laten opwarmen.

Werkt uw centrale verwarming op aardgas, dan is de plaatsing van een aardgasboiler een slimme keuze om de badkamer te voorzien van comfortabel warm water. Met dit type warmwaterboiler voorkom je temperatuurschommelingen in het water en kan je op een aangename manier een bad of douche nemen.

Welke boiler u ook wenst, contacteer SOS Loodgieter, wij komen langs, geven advies en zorgen voor het aansluiten van uw boiler.

Nood aan een nieuwe badkamer?

Is uw badkamer toe aan een renovatie?
Contacteer ons om uw project te bespreken.

Meer info

Dirk Martensstraat 2 bus 6 8200 Brugge